Márik - Kertész Gyöngy

Kozmetikus, sminkmester

Márik - Kertész Gyöngy vagyok a Márik Makeup Product megálmodója, tulajdonosa.

Kozmetikusként dolgozom 2011 óta. A bőr és annak ápolása, fiatalon tartása az egyik elhivatottságom. Az igazi szerelmet azonban mindig a sminkelés jelentette, amit 2014 óta mint sminkmester művelek, majd később maszkmesterként is debütáltam.

Munkám során rengeteg emberrel, bőrtípussal, bőrproblémával, és ebből adódóan rengeteg különböző igénnyel is találkoztam.

Mikor kisfiammal várandós lettem jött az ihlet, hogy egy saját terméket készítsek, ami segítséget nyújt majd a munkámban, hiszen egyszerre szépít és ápol. Úgy terveztem, míg babát várok és babázok lesz időm alkotni, kísérletezni. Várandósság ideje alatt bele is vágtam, de csak kisfiam 2 éves kora után sikerült újrakezdenem és komolyabban belevetnem magam. Rengeteg átolvasott éjszaka és információgyűjtés következett hónapokig, hogy megtudjam, mit mivel szabad, minek mi a hatása, színben, illatban hogyan hat a viselésük. Ami pedig a legfontosabb kérdés volt, hogy tudnék olyat alkotni, ami nem káros, ártó, hanem kozmetikailag is elfogadott, akár tápláló is lehetne!

Majd jött a piacradobás témaköre, ahol az írások többsége úgy éreztem, azért van, hogy kedvemet szegje. Lelkesedésem ekkorra azonban akkora volt, hogy ez nem sikerült, csak mentem tovább előre. Út közben megtaláltam a jelenlegi fantasztikus biokémikusomat, Boda Csengét, akinek segítsége nélkül korai próbálkozásaim biztosan nem nőhettek volna ekkorára. Együtt azonban mára képesek voltunk megvalósítani megálmodott termékeinket, amik nem csak dekorkozmetikai célt, de ápolási, kozmetikai célt is szolgálnak.

És ami a legfontosabb: mindezt káros anyagoktól mentesen!

Az akadályokat együtt lekűzdve, így jutottunk kis konyhámtól jelenlegi műhelyünkig, ahol a korábban megálmodott kézműves kozmetikumaink testet öltenek.