Az őszi reggelek sminkje MM-el

Szépségeim! Tudjátok mi a rosacea? Nem hangzik jól, ugye? Legyen elég annyi, hogy az arcunkat is érintő bőrpír, mely nem nyújt épp vonzó látványt és még a hűvös idő sem segít rajta. No, de mit tehetünk ellene? Hidratálás, hidratálás, hidratálás…

Tudom, már mindenkinek a könyökén jön ki ez az információ, de fontos újra beszélnünk róla, hiszen a szél, a hűvös levegő és a fűtési szezon beálltával az arcpirosság a mindennapjaink velejáróra lesz.

Indítsuk tehát a reggelünket a frissítő arcmosás után hidratálással. De mivel is? Amit javaslok nektek az a sheavaj, kókusz-, mandula- ill. avokádóolajat tartalmazó készítmény. Ha ezzel meg vagy, jöhet a reggeli smink!

Mivel iskolaszezon van, ezért olyan sminket hoztam nektek, amit bátran viselhet kamasz lányotok is! Hiszen miért is akarnának ők kimaradni bármiből?

1. lépés: alapozó púder – máris gyorsan elfedtünk minden egyenetlenséget!

Hogy miért nem alapozó? Mert így nem fog fényleni a bőrünk, még ha rohannunk kell a megbeszélésre, buszra, iskolába…akkor sem!

2. lépés: fekete tus és szempillaspirál – és kész az igéző tekintet!

Iskolába tus helyett inkább a bőrünktől kicsit barnásabb szemhéjfestéket ajánlom, mint pl. a farmland barnánk. Hogy hova is vigyétek fel? Az egész szemhéjra a mélyítő vonalig színezzétek ki a szemhéjat, egy kis világos színt tehettek a szemzúgba pl. silky white vagy beige, ettől friss lesz a tekintetek. Ha a spirál is kerülendő keressetek egy átlátszó szempillafestéket vagy egyszerűen csak szempillafésűvel fésüljétek át a szempillátok és máris más lesz az összhatás!

3. lépés: a szemöldök! A legfontosabb! Ez teszi az egész tekintet rendezetté, különlegessé és egyedivé! A formázott szemöldököt mindig bízzuk szakemberre! Így reggel az átfésülés és az esetleges szín kiemelés már csak 1 mp-et vesz igénybe! De nézzük, hogyan! Az átfésülés mindig bentről kifele és felfele történik. Amennyiben színnel is ki szeretnénk emelni a szemöldökünket, fontos, hogy csak egy árnyalattal lehet sötétebb vagy világosabb a kiválasztott szín, mint a szemöldökünk. Alul egy ferde végű szemöldök ecsettel meghúzzuk a vonalat, amilyen ívet szeretnénk adni a szemöldökünknek és a szemöldök végét is megrajzoljuk. Az alsó vonaltól felfelé satírozunk amitől nem lesz túl rajzolt inkább, természetes hatású a szemöldökünk.

4. lépés: pirosítás! Mosolyogjunk a tükörbe és a kiugró almácskákat egy kis púderes barackkal (orange cookie) vagy rószaszínes árnyalattal emeljük ki! De tehetünk a szemöldök csontra is! Próbáljátok csak ki. ;)

5. lépés: az ajkak, melyet egy hidratálóval vagy egy kis fénnyel, de akár egy vadító színnel is feldobhatunk!

Most pedig az összhatást megcsodálva köszöntsük magunkat egy óriási mosollyal és indulhatsz is!

Legyen csodás napod!

Ha kérdésed van a termékeimet illetően, keress bátran! Örömmel állok rendelkezésedre!

Gyöngy

MM tulajdonsa, sminkmester