Sminkelés lépésről lépésre

Nagyon fontos, hogy minden rendeltetés szerint kerüljön bőrünkre, különben nem csak nyáron, de télen is több kárt okozhatunk, mint hasznot.

1. Tisztítás: mindig tisztítsuk le sminkelés előtt a bőrünket! Ez azért fontos, mert bőrünk zsírosságát, izzadságát, lerakodott port, ami még álmunkban is ránk telepszik érdemes letörölni sminkelés előtt, felfrissítve ezzel bőrünket. Ezt követi a bázis krém vagy hidratáló használata. Tipp: míg a bőrünk beszívja a krémeket, fésüljük ki hajunkat, kapjuk magunkra a fehérneműt, vagy hidratáljuk ajkainkat.

2. Korrektorozás: a nem kívánatos piros foltokra használjunk zöld színű korrektort.

3. Alapozás: a bőrszínünknek és a bőrtípusunknak megfelelő alapozót válasszunk (erről bővebben egy másik blogbejegyzésben szó lesz)

4. Kontúr: amennyiben szükségét érezzük. Nyári sminkek esetén nem érdemes túlzásba esni a kontúrozással. A sok réteg melegben csak nyűg.

5. Szemhéj púderezés, tus

6. Szempilla festés

7. Pirosító (arcformától függően) - későbbi blogban erről is esik majd szó.

8. Száj kontúrozás, rúzsozás

9. Púderezés (mattít és tartósít)

Nagyon fontos, hogy minden rendeltetés szerint kerüljön bőrünkre, különben nem csak nyáron, de télen is több kárt okozhatunk, mint hasznot. Minden a megfelelő termék megválasztásával és bőrünk folyamatos ápolásával kezdődik. Sminkesként gyakran szembesülök vele, hogy vendégeim arca a helytelen, túlzott használattól, milyen károkat szenved.

A bőr hamar meghálálja vagy éppen ellenkezőleg, nem megfelelő tetteink következményét tükrözi pár év elteltével. 30 évesen már biztosan mindenki észreveszi a bőrén ezeket a károkat, de sajnos akkor már sok mindent nem tudunk tenni.

Kellemes szépülést és jó sminkelést kívánok mindenkinek!