Smink nyárra? Természetesen!

Így tavasz vége felé sokan kérdezitek tőlem, hogy mennyire jó a bőrnek ilyenkor a smink.

Rendszeresen visszatérő kérdés a vendégeim körében, hogy mennyire jó a bőrnek nyáron a smink. Ehhez ismernünk kell, a sminkelés menetét, a nap hatását a bőrre és bőrünk ápolásának alapelveit.

Vegyük sorra:

1. Alapigazság: az ápolt bőrnek, amit minden nap megszabadítunk a szennyeződésektől (arctej, tonik), valamint hidratálunk, a bőr típusunknak megfelelően, annak a napközbeni smink nem árt.

2. Fontos a bőrünknek megfelelő, minőségi sminktermékek használata, valamint ügyeljünk rá, hogy ne 24 órát egyhuzamba viseljük.

3. Napozáshoz, fürdőzéshez ne sminkben induljunk! Miért? Mert a smink anyagot beleégeti a nap a pórusainkba, ami szárítja és ezzel ráncosítja a bőrt, tönkre teheti rugalmasságát, textúráját, még fényvédős alapozó használata esetén is.

4. Sminkelni sem szaunában, sem sportoláshoz nem ajánlott, mivel nem engedi, hogy a bőr megfelelően méregtelenítsen.

A nap nyáron a legtöbb bőrnek jót tesz, de természetesen itt is bizonyos alapszabályokat be kell tartani!

Mik is ezek:

A déli napot érdemes elkerülni, egy rövid szundi, pihi egy hűs koktéllal az árnyékban felüdülés a bőrnek, testnek és a léleknek is. Meg fogja hálálni a bőr, hogy hagytuk kicsit „lehűlni”, akkor is, ha kerti munkából pihentetjük meg vagy éppen a kellemes láb lógatós napozásból.

Óvjuk egész nap arcunkat fényvédővel és testünket napozó krémmel, valamint nem árt napozás utáni krémmel is kezelni este fürdés után. Fiatalabb koromban nem értettem ezt a sok hűhót semmiért… mára megmutatta a bőröm, hogy bizony a sok szeplő, napfolt, anyajegy és társai miatt, kellett volna, mert a szép bőröm, ami valóban az volt, mára kicsit viseltes lett a sok hatásnak köszönhetően, ami kis odafigyeléssel könnyen elkerülhető lett volna.

Nyárra egy könnyedebb alapozó, ami nem fed túl vastagon, de a nagyobb hibákat eltakarja, tökéletesen megteszi. Ez lehet BB, CC krém is, de egy könnyed alapozós fényvédő is tökéletes választás lehet.

Láttad már termékeinket? Amennyiben nem, kattints a SHOP menüpontra és nézz körbe! :) Márik-Kertész Gyöngy