Bőrápolás télen-nyáron.

Bőrápolási tippek, nem csupán nyári időszakra.

Bőrünk napi ápolása:

Minden reggel hideg vízzel mossuk át arcunkat, ehhez a legtöbben hozzá is szoktak, ami bizony jót is tesz a bőrnek és kicsit felébreszt bennünket. Akár arcvizet is használhatunk erre a célra, így aromaterápiával egybekötve indítjuk a napot. Akik pedig igazi reggeli frissítésre vágynak, azoknak citromfüves arcvizet javaslok.

Amennyiben sminkelünk is reggel, úgy természetesen az arctej, tonik és hidratálás elengedhetetlen.

Ezt követheti a könnyed sminkünk felhelyezése.

Munkából hazaérve érdemes a sminket egyből eltávolítani, abban az esetben is, ha estére újból sminkelni tervezünk, hiszen bőrünk is megérdemli a pihenést. Sminklemosóval távolítsuk el a sminket, majd következhet a vizes arcmosás vagy a délutáni energetizáló narancsvizes arcmosás.

Éjszakára ismételten szükséges arctejjel, majd alkoholmentes tonikkal áttörölni az arcot és dekoltázst, majd fürdés után behidratálni éjszakára. A jobb alvás érdekében pedig a fürdőkádba akár levendulavizet is csepegtethetünk.

Havonta egyszer ajánlom a bőr leradírozását, amivel az elhalt bőrt eltávolítjuk, az alatta lévő bőr pedig ezáltal újra frissnek és üdének mutatkozik.

Otthoni ötletnek:

Pici sót olíva olajba keverve akár az egész testünket átdörzsölhetjük, érzékeny bőrűeknek pedig a porcukor és jojoba olaj vagy olíva olaj kombinációt ajánlom.